وقتی همسران احساس کنند که نیازهایشان در زندگی مشترک برآورده نمیشود. کم کم از یک دیگر فاصله میگیرند و مهر و محبتشان نسبت به هم کمتر میشود. اگر سعی بر درست کردن این حالت نداشته باشند، در بعضی مواقع عملی ناپسند مانند: خیانت همسر شکل میگیرد. در طلاق عاطفی همسران به یک دیگر کاری ندارند و نیازهای عاطفی یک دیگر را هم برآورده نمیکنند.
زندگی روز به روز کسالت آورتر میشود و این زمانی است که زوج ها تصمیم بر طلاق میگیرند. این تصمیم علاوه بر این که بر روی خودشان می تواند آسیب هایی را وارد کند، برای فرزندان نیز میتواند تاثیراتی منفی داشته باشد. که در ادامه به توضیح مختصری دربارهی آنها میپردازیم.
گاهی اوقات پیش میآید که زوج ها در زندگی زناشویی خود احساس رضایت کافی را ندارند. و پس از مدتی تصمیم به جدایی میگیرند. اما بسیاری از پدر و مادرها که همیشه نگران فرزندانشان بودهاند با آثار مخرب طلاق بر روی آنها آشنایی ندارند. و نمیدانند که طلاق باعث بروز چه رفتارهایی در کودکان میشود. و بدون فکر و مشورت تصمیمات خطرناکی میگیرند، در صورتی که میتوانند با یک مشاوره طلاق رایگان در این خصوص صحبت و از مشکلات بعدی اعم از طلاق عاطفی جلوگیری کنند.
علت های زیادی باعث میشود تا زوجین نتوانند آنها را برطرف کنند شاهد طلاق و جدایی میشود. و اما برخی علائم شایع که باعث طلاق عاطفی میشود شامل:
شکاکیت زوجین نسبت به هم و عدم اعتماد، تمرکز بیش از حد بروی کار کردن هر یک از زوجین و مشغول بودن بیشتر وقت شبانه روز صرف کار، وابستگی یک زوج به فرزند خود، بی میل شدن رابطه جنسی زوجین، لج بازی بیش از حد زوجین، بیشتر شدن تضاد فکری و اختلاف نظر فکری از نظر مسائل فرهنگی یا مذهبی، وابستگی بیش از حد یک زوج به خانواده خود، که در مورد هر کدام توضیحات بیشتر ارائه خواهد شد.
شکایت زوجین نسبت به هم و عدم اعتماد
زوجین نسبت به نوع رفتارهای همدیگر شکاک میشوند. به طور مثال: اگر آقا با گوشی خود با همکار خود در ارتباط با کار خود در اتاق صحبت می کند خانم احساس شکاک بودن به اینکه آیا کار خاصی انجام می دهد یا اینکه مسائل مالی را نمی خواهد به او بگویید و خیلی چراهای دیگر در ذهنش نقش خواهد بست که باعث بدبینی میشود، و چون در این مورد با او گفتگو نمی کند باعث شکایت و عدم اعتماد به طرف مقابل پیدا میکند.
پیشنهاد مشاورین این هست حنما در مورد مسائل مهم زندگی صداقت داشته باشند و مسائل را با گفتگو و مشورت حل کنند که این امر باعث اعتماد زوجین نسبت به هم خواهد شد.
تمرکز بیش از حد بروی کار کردن
بعضی اوقات زوجین بخصوص آقایان بقدری مشغول کار کردن حتی روزهای تعطیل تا دیر وقت میشوند که به طور کل فراموش می کنند، که زندگی فقط کار نیست وقت گذاشتن برای همسر و فرزند باید در کنارش باشد. این امر باعث می شود طلاق عاطفی بین زوجین اتفاق بیفتد.
نکته مهم این هست که باید حتما والدین ساعتهای در روز، یا هفته را به هم اختصاص دهند تا با یکدیگر صحبت کنند تا از نظر روحی و روانی تخلیه شوند که این کار باعث ایجاد امنیت بین زوجین خواهد بود.
وابستگی یک زوج به فرزند یا خانواده خود
یکی از این دلایل وابستگی یک زوج به فرزند یا خانواده خود می باشد. والدین با توجه به سردی و خاموشی رابطه خود پناه به فرزند خود میبرند. فرزند مهر و محبت عاطفی را معمولا از یک والد دریافت میکند که این امر در آینده مشکلات روحی و روانی زیادی در پی خواهد داشت. همچنین ممکن است در زمان طلاق عاطفی یکی از زوجین به شدت به خانواده خود وابستگی عاطفی داشته باشد.
بی میل شدن رابطه زناشویی و جنسی
رابطه زناشویی و جنسی منظم باعث بهبود رابطه زندگی مشترک خواهد شد. در طلاق عاطفی زوجین در ارتیاط روابط جنسی یا بی میل خواهند شد یا کلا از طرف یک زوج رابطه جنسی به طرف سردی خواهد کشید. که در این زمینه باید با سکس تراپیست مشاوره داشته باشند.
بیشتر شدن تضاد فکری و اختلاف نظر
معمولا اکثر زوجین با یکدیگر در مورد مسائل فرهنگی، مذهبی، خانوادگی با یکدیگر اختلاف نظر دارند که با مشاور خانواده و فردی این مشکلات را حل میکنند. اما زوجینی هستند که تضاد فکری آنها بیش از حد میباشد که باعث جر بحث و دعوا طرفین شده که در این مواقع طلاق عاطفی شکل میگیرد. وقتی کودک این موارد را در خانواده مشاهده می کند از نظر روحی و روانی دچار مشکل خواهد شد.
بعد از طلاق والدین کودکان دچار چه آسیب های می شوند؟
ایجاد احساس نا امنی، احساس گناه، ترس از دست دادن والدین، احساس بلاتکلیفی، تنهایی و افسردگی، افت تحصیلی و موضوعات این چنینی، می توانند از آسیب های طلاق والدین بر روی فرزندان باشد.
هنگامی که دو نفر قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، باید قبل از عقد کردن، تحت نظارت خانواده هایشان نسبت به یکدیگر به شناخت کافی و کامل برسند. اگر میزان شناخت ما از یکدیگر، سطحی باشد و نیازها و انتظارات طرف مقابل خود را نشناسیم. مقدمه ای برای ایجاد طلاق عاطفی و بعد از آن طلاق رسمی است. پس مهم ترین اصل در جلوگیری کردن از طلاق، این است که همسران به شناخت کافی نسبت به نیازها و انتظاراتشان بپردازند.
ایجاد احساس نا امنی در دنیا
اولین و مهم ترین نیازی که فرزندان از زمان تولد دارند، نیاز به امنیت یعنی دور از خطر بودن است. که باید در آنها برآورده شود. همچنین این نیاز باید در ۳ سال اول زندگی بیشتر از دیگر زمان ها و بدون معطلی در کودک برآورده شود. اگر والدینی که تصمیم بر جدایی دارند، کودکشان زیر ۳ سال است بزرگترین ضربه را در این مورد به کودکشان وارد می کنند، و باعث می شوند که کودکشان همیشه احساس نا امنی و ترس از اطرافیان را داشته باشد.
اگر کودک بالای ۳ سال سن داشته باشد این احساس در او هم شکل میگیرد ولی در کودکان زیر 3 سال بسیار شدیدتر است. معمولا کودکان با طلاق والدین سوال های زیادی هم ممکن است برایشان ایجاد شود. مانند (آیا پول کافی داریم؟ آیا خانهمان رو از دست میدهیم؟ و سوالاتی مانند این ها)
ترس از دست دادن والدین | طلاق عاطفی
وقتی همسران احساس کنند که نیازهایشان در زندگی مشترک برآورده نمی شود. کم کم از یک دیگر فاصله میگیرند و مهر و محبتشان نسبت به هم کمتر میشود و اگر سعی بر درست کردن این حالت نداشته باشند، طلاق شکل میگیرد.
معمولا فرزندان طلاق، بعد از جدایی والدینشان از یک دیگر، باید در کنار یکی از آنها زندگی کند و این امر باعث میشود که کودک احساس کند یکی از والدینش را از دست داده و دیگر در کنارش نیست به همین خاطر میترسد که آن یکی را هم از دست بدهد. این حالت ممکن است کودک را به ویژه کودک خردسال را به اضطراب جدایی مبتلا کند و کودک با دیر آمدن والدش به خانه یا به مدرسه، احساس کند ممکن است برایش اتفاقی افتاده باشد.
تنهایی و افسردگی
کودکان طلاق و به دلیل این که شرایط متعادلی در زندگیشان ندارند، ممکن است به فکر درست کردن آن شرایط باشند. بنابراین افراد در خود فرومانده ای میشوند که ممکن تنها بمانند و این تنهایی در دراز مدت آنها را به افسردگی نزدیک میکند. در صورتی که علائم کودک افسرده بیش از دو هفته داشته باشد باید حتما با مراجعه به مشاور کودک این علائم را شناسایی کنید.
ایجاد احساس گناه | طلاق عاطفی
در فرزندان بزرگتر ممکن است احساس گناه ایجاد شود و خود را مقصر بر طلاق والدینش بدانند. احساس گناه میتواند فرزندان را دچار استرس و اضطراب نیز بکند. فرزند در این مواقع احساس بی ارزش بودن پیدا می کند و همیشه خود را سرزنش میکند که شاید وجود او باعث شده سردی در رابطه والدین بوجود آمده است.
احساس بلا تکلیفی
کودکان هم پدر و هم مادر خود را دوست دارند و با طلاق و جدایی در بین والدین دچار بلاتکلیفی میشوند. که در کنار کدام یک از آنها میتوانند زندگی کنند و آن دیگری که تنها میماند چه اتفاقی برایش میافتد. کودکان سعی میکنند که ارتباط عاطفی خود را با والدین بهتر کنند تا شاید طلاق شکل نگیرد تا آنها هم در کنار خانواده زندگی کنند.
افت تحصیلی
شرایط بعد از طلاق والدین، برای فرزندان بسیار سخت است. معمولا فرزندان طلاق دچار عدم تمرکز میشوند و نمیتوانند سر کلاس به حرف های معلمشان به خوبی گوش دهند. در نتیجه در درس هایشان نیز به مشکل میخورند و افت تحصیلی پیدا میکنند. انگیزه پایینی که کودکان بعد از طلاق، نسبت به زندگی دچارش میشوند نیز در ایجاد عدم دقت و تمرکز آنها در درسهایشان بسیار موثر است.
خشم | طلاق عاطفی
خشم احساسی متداول در میان کودکان طلاق است که در اثر عدم درک یا پذیرش این مسئله روی میدهد. کودکان گاهی خشم خود را پنهان میکنند. خشم کودکان زمانی رواج پیدا میکند که دلایل طلاق روشن نباشد. در چنین موقعیتی کودکان به خاطر چیزی که از نظر آنها ضروری نیست، از والدین خود میرنجند و دچار خشم میشوند.
راه ارتباطی با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور
برای تماس با وکیل تلفنی 24 ساعته می توانید با شماره های درج شده در سایت همه روزه حتی ایام تعطیل از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین پیام مشاور تماس بگیرید. به راحتی با یک تماس آگاهانه سوال حقوقی خود را بپرسید. و در کم ترین زمان ممکن پاسخ خود را از وکیل تلفنی دریافت کنید.
خوبه اول گفتین رایگان اخر می گید ساعتی منی که پول وکیل ندارم واعتلاع از این مساعل ندارم چکار کنم؟
سلام دوست عزیز
پرسش و پاسخ سایت رایگان می باشد. شما می تونید سوالات خود را در انتهای مقالات در قسمت ثبت دبدگاه بپرسید تا وکلای مشاور پاسخ شما را دهند.