2

وکیل حضانت چه کمکی در پرونده می کند؟ (نکاتی درباره حضانت)

وقتی زن و شوهر در زندگی با اختلاف مواجه می شوند و تصمیم به طلاق می گیرند. در صورتی که فرزندی داشته باشند پروسه طلاق آن ها کمی پیچیده تر می شود. باید قبل از طلاق حضانت فرزند را مشخص کنند. حضانت فرزند یعنی اینکه هرکدام از والدین که شایستگی بیشتری دارند نگهداری از کودک را به عهده می گیرند. و تمام ‌مخارج زندگی فرزند با پدر و جد پدری می باشد. در اینجا وکیل حضانت کمک شایانی به شما خواهد کرد. در صوت زیر میتوانید تمام قوانین مربوط به قانون حضانت فرزند را گوش دهید.

دادگاه مابین والدین یکی را به عنوان عهده دار حضانت فرزند موظف می کند و دیگری نیز طبق شرایطی می تواند در زمان های معین شده توسط دادگاه کودک خود را ملاقات نماید. همانطور که گفتیم اگر فرزندی در زندگی زن و شوهر وجود داشته باشد تا حضانت او مشخص نشود.

دادگاه اجازه طلاق به آن ها را نخواهد داد و همینطور پس از اینکه حضانت کودک مشخص شود. اقدام به طلاق باید تمام مراحل قانونی خود را طی کند تا در نتیجه زن و مرد بتوانند از یکدیگر جدا شوند. اما بدیهی است زن و یا مرد نمی توانند به علت وجود شغل در جلسات دادگاه حضور داشته باشند.

و یا اینکه از اطلاعات کافی در این باره برخوردار نباشند که در اینجا وکیل حضانت به کمکشان می آید. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم. وکیل حضانت به آن ها کمک می کند تا پروسه رسیدگی به پرونده طلاق و حضانت فرزند با سرعت پیگیری شود.

پس از طلاق حضانت کودک به کدام یک از والدین واگذار می شود؟

طبق قانون حضانت فرزند باید به فردی که صلاحیت لازم و توانایی جسمی و مالی برای رسیدگی به امور تربیتی را داشته باشد سپرده شود. طبق قوانین دادگاه خانواده دختر تا سن هفت سالگی باید با مادرش زندگی کند و پسر نیز می تواند تا سن دو سالگی با مادر زندگی کند.‌ اما پس از گذر ۷ سالگی دختر و دو سالگی پسر حضانت فرزندان به پدرشان واگذار می شود.

اما توجه داشته باشید که در برخی از موارد با وجود اینکه فرزندان به سن مقرر شده می رسند اما دادگاه  حضانت آنها را به پدر نمی دهد در ادامه به موراد سلب حضانت از پدر اشاره خواهیم کرد. مرکز پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.

موارد سلب حضانت از پدر

۱) بیماری خاص :

گاهی پدر بیماری خاصی دارد که به سبب آن توانایی رسیدگی به امور فرزند را نداشته است البته عدم توانایی مرد به سبب بیماری خاص باید اثبات شود.

۲) اعتیاد به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی :

بسیار اتفاق افتاده که پدر به دلیل اعتیاد به مواد مخدر از هر نوعی که باشد حتی اجازه ملاقات با فرزند را ندارد. تمامی این اقدامات و سختگیری های نظام حقوقی ایران نسبت به مساله اعتیاد به سبب آسیب های بسیاری است که برای خود فرد و فرزندان است.

۳) دارا نبودن صلاحیت و همچنین مناسب نبودن وضعیت مالی :

طبیعی است پدری که شغل یا کاری برای امرار معاش نداشته باشد نمی تواند مخارج زندگی و آینده فرزند را تامین کند.

۴) اخلاق نامناسب :

تند خویی و عصبانی بودن پدر و عدم آشنایی با روانشناسی کودک سبب افسردگی کودک و نا امیدی وی برای ادامه زندگی می شود.

وکیل حضانت

چه مواردی باعث سلب حضانت فرزند از مادر می شوند؟

در بالا موارد سلب حضانت پدر را بیان کردیم . مادر بعد از پدر مسئولیت و حق نگهداری از فرزند را بر عهده دارد. اما مادر طفل نیز تحت شرایطی حق حضانت خویش را از دست می دهد.

این پرسش بسیار از سوی مردان مطرح می شود که  چگونه حضانت کودک را از مادرش بگیریم؟

موارد بسیار زیادی هستند که باعث سلب حضانت کودک از مادرش می شوند، چند مورد را در ادامه بیان کرده ایم.

 ۱-ازدواج مادر:

 شاید برای شما جالب باشد که بدانید اگر مادر ازدواج کند دیگر حق حضانت وی سلب می شود و باید فرزند را به پدرش واگذار کند. البته حق دیدار فرزند برای همیشه برای مادر باقی می ماند.

۲- بیماری خاص :

وجود مریضی هایی که مادر را از رسیدگی به فرزند باز دارد سبب سلب حضانت وی خواهد شد. همانند بیماری سرطان.

۳- فحشا و فساد اخلاقی :

اگر مادر فرزند به فساد و فحشا و عمل غیر اخلاقی مشغول شود در صورت اثبات این مسئله قطعاً و سریعاً حضانت فرزند از وی گرفته خواهد شد. و البته مجازات عمل غیر اخلاقی را نیز باید تحمل کند. 

 ۴- سو استفاده از کودک :

در برخی از موارد مشاده شده که مادر یا حتی پدر فرزندان آنها را به کار اجباری یا حتی اعمال خلاف تشویق می کنند این مسئله می تواند منجر به سلب حضانت و حتی مجازات پدر و مادر به سبب عدم رعایت حقوق کودکان شود.

۵- تنبیه و کتک زدن کودک :

این مورد یعنی همان تندخویی و عصبانیت بیش ازحد پدر و مادر این عمل اگر تداوم پیدا کند سبب نا امیدی و افسردگی کودک و مشکلات بسیاری که در ادامه زندگی برای وی به وجود می آید. کتک زدن کودک خارج از حد و عرف که سبب کبودی یا شکستگی و… شود ضمن سلب حضانت سبب پرداخت دیه و تشکیل پرونده کیفری برای پدر و مادر می شود.

این موارد از جمله مواردی هستند که حضانت کودک را از والدینش سلب خواهند کرد و وکیل حضانت در اثبات آنها به شما کمک خواهد کرد.

 نکات بسیار مهم در مورد حضانت فرزند | وکیل حضانت

در ماده ۱۱۷۱قانون مدنی آمده است که چنانچه یکی از والدین کودک فوت کند، حضانت کودک به والد دیگری واگمی شود. زیرا از دیدگاه قانون هیچ کس نمی تواند بهتر از والدین از فرزند نگهداری کند.

طبق قانون اگر هردو والدین کودک فوت کرده باشند و در واقع کودک دارای هیچ والدی نباشد، دادگاه حق حضانت او را به جد پدری او واگذار می کند. از دیدگاه قانون جد پدری ازتمام امور دارایی و همچنین شرایط فرزندش آگاه است و پس از پدر و مادر، او مناسب ترین فرد برای حضانت فرزند به حساب می آید.

چنانچه کودک دارای جد پدری هم نباشد و جد پدری نیز فوت کرده باشد، دادگاه حضانت او را به بستگان واگذار خواهد کرد و واگذاری حضانت کودک با توجه به درجه نزدیکی آن ها مشخص می شود.

اگر فرزند به سن هفت سالگی برسد باید از مادر جدا شود و پدر حضانت کودک را به عهده بگیرد. اما کودکی که به هفت سال برسد دارای نفقه خواهد بود و پرداخت نفقه کودک به عهده پدر می باشد. طبق قانون مادر این اجازه را خواهد داشت که نفقه فرزند را از شوهر بگیرد.

برای گرفتن مشاوره حقوقی در زمینه وکیل حضانت با شماره های درج شده در سایت می توانید با گروه وکلای پیام مشاور تماس بگیرید، تا شما را، راهنمایی کنند.

2 دیدگاه

2 دیدگاه در “وکیل حضانت چه کمکی در پرونده می کند؟ (نکاتی درباره حضانت)
  1. سلام وقت بخیر
    لطفا بفرمایید اگر زن و شوهری از یکدیگر طلاق گرفته باشند و حضانت دختر به مادر تعلق گرفته باشد ، حال با اینکه دختر اشاره شده الان حدود ۴۱ سال سن دارد و هنوز ازدواج نکرده است آیا هنوز باید مادر حضانت او را تقبل کند .
    لازم به توضیح است مادر پس از طلاق ازدواج مجدد کرده است .

    1. سلام دوست عزیز با توجه به اینکه این دختر ۴۱سال سن دارد نیاز به حضانت کسی ندارد و مستقل می باشد اما در صورتی که شاغل نباشد پردات نفقه (تا زمان ازدواج یا داشتن شغل) بر عهده ی پدر می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Moshaver Icon
Call Call Eitaa