گروه وکلای پیام مشاور

گرفتن مهریه در طلاق توافقی

گرفتن مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟

نحوه گرفتن مهریه در طلاق توافقی برای افرادی که به این روش از یکدیگر جدا می‌شوند اهمیت زیادی دارد. همان‌طور که می‌دانید طلاق توافقی یکی از روش‌های رایج طلاق در کشور ایران است که با نکات خاص خود همراهی می‌کند و شرایطی دارد. در حالت معمول افرادی که می‌خواهند با سرعت از یکدیگر جدا شوند و یا هزینه کمتری بابت رفت و آمد و دادگاه و… صرف نمایند از این راهکار استفاده می‌کنند. یکی از مهمترین نکاتی که باید در این شرایط به آن توجه داشته باشید نحوه گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی است.

در این مقاله درباره این روش جدایی زوجین صحبت خواهیم کرد و شرایط و نکات مهریه مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره طلاق هستید با ما همراه باشید.

شرایط طلاق توافقی

پیش از بررسی چگونگی گرفتن مهریه در طلاق توافقی بهتر است با این روش جدایی بیشتر آشنا شوید و شرایط آن را مورد بررسی قرار دهید. طلاق توافقی همان‌طور که از نامش نیز مشخص شده راهکاری برای جدا شدن زوجین از یکدیگر بنابر چند توافق اصلی است.

در واقع مهم‌ترین شرط این روش طلاق توافق میان زوجین بر روی موضوعات اصلی و چالش برانگیز پیش رو است. این شرایط برای مرد و زن کاملا مشابه و مشترک بوده و توافقات هر دو طرف لازم است. در این روش مرد و زن باید در مورد مهریه و پرداخت آن به توافق برسند و یا نحوه پرداخت نفقه باید مورد تایید هر دو طرف باشد‌.

یکی دیگر از مهمترین شروط این روش تعیین تکلیف حضانت فرزند و یا فرزندان است و باید در رابطه با اموال و تقسیم آن‌ها پس از جداشدن نیز با یکدیگر توافقاتی انجام دهند.

شرایط پرداخت مهریه در طلاق توافقی

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد یکی از مهمترین شرایط طلاق توافقی انجام توافقات لازم در رابطه با مهریه است. مهریه عنوان مالی است که در عقد نکاح دائم مرد متعهد به پرداخت آن به همسر خود می‌شود.

 مطابق با ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، زن بلافاصله پس از انعقاد عقد نکاح مالک مهریه شده و امکان مطالبه آن از همسر خود را دارد. به ویژه اگر مهریه به شکل عندالمطالبه تعیین شده باشد. در غیر این صورت و در شرایطی که مهریه زن به صورت عندالاستطاعه تعیین شده باشد زن تنها در مواقعی می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند که مرد امکان فراهم نمودن آن را داشته باشد.

 طلاق توافقی نیز همان‌گونه که گفته شد یکی از انواع قانونی انحلال نکاح است که زن و مرد با رضایت کافی و کامل و با توافقاتی آن را به اجرا در می‌آورند. برای انجام این طلاق زن و مرد باید در ابتدا یک دادخواست حقوقی تنظیم نمایند و به دادگاه ارائه کنند.

دادگاه در ابتدا سعی در صلح و سازش میان زوجین دارد. اما اگر مرد و زن از تصمیم خود منصرف نشوند و اصرار به جدایی داشته باشند، گواهی عدم سازش صادر می‌گردد. علاوه بر آن باید درباره حقوق مالی زوجین مانند مهریه، نفقه، جهیزیه و… تعیین تکلیف شود.

زمان پرداخت مهریه چه شرایطی دارد؟

برای نمونه اینکه مهریه قرار است تحت چه شرایطی پرداخت شود. اگر این توافقات میان زوجین صورت نگرفته باشد و یا شرایطی برای آن تعیین نکرده باشند، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر نمی‌کند. در موقع طلاق توافقی زن می‌تواند تمام مهریه خود را ببخشد و یا قسمتی از آن را بخشیده و باقی را مطالبه کند.

در شرایط طلاق ممکن است زنان برای دستیابی به برخی امتیازات از سوی مرد قسمت مشخص و یا تمامی مهریه خود را بذل و بخشش نمایند.

هر شرطی که زن در این وضعیت مطرح کند دادگاه طبق آن عمل خواهد کرد. مهلت پرداخت مهریه نیز باید مشخص شود و تعیین کنید که آیا مرد باید بلافاصله مهریه را پرداخت کند یا خیر. نحوه دریافت مهریه پس از طلاق و ترتیب پرداخت آن از سوی مرد نیز باید کاملا مشخص شود.

شرط تقسیط مهریه

زن این امکان را دارد که برای مهریه خود شرط قسط بندی تعیین کند و با مرد به توافق برسد. دادگاه هم طبق شرایط تعیین شده تصمیم گیری خواهد نمود. ممکن است زن بابت گرفتن مهریه از مرد چک و یا سفته اخذ نموده باشد.

در این شرایط و در صورت عدم وصول و به استناد مدارک مورد نظر زن می‌تواند از طریق دادگاه مهریه خود را مطالبه کند و در شرایطی که حکم قطعی صادر شود، امکان جلب مرد و یا توقیف اموال او وجود دارد.

اما در صورتی که سندی بابت مهریه دریافت نشده باشد و مرد مهریه زن را در موعد و زمان توافق شده پرداخت نکند، زن این امکان را دارد که با مراجعه به دادگاه درخواست مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی را ارائه دهد.

به این نکته هم توجه داشته باشید که زن می‌تواند پس از طلاق دوباره ازدواج کند و این موضوع مانع گرفتن مهریه او نمی‌شود.

 پرداخت مهریه در طلاق توافقی

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد مهمترین اصل در طلاق توافقی برای دادگاه خانواده توافقاتی است که میان زن و مرد صورت می‌پذیرد و یکی از اصلی‌ترین توافقات تعیین شرایط مهریه و نحوه پرداخت آن است. مانند اینکه مهریه به طور کامل بخشیده شود و یا کامل پرداخت گردد.

حتی تعیین شرایط برای گرفتن مهریه در طلاق توافقی به صورت قسطی نیز ضرورت دارد. باید بر سر این موضوع که مهریه به صورت چکی یا ماهانه پرداخت شود نیز توافقاتی شکل بگیرد.

پرداخت مهریه بعد از طلاق

برای نمونه در صورتی که پرداخت بخشی از مهریه به بعد از طلاق موکول شده باشد هیچ مانعی برای ازدواج مجدد زن ایجاد نمی‌کند و در هر صورت مرد باید این مهریه را پرداخت کند. در حال حاضر ضمانت اجرای جلب در صورت عدم پرداخت مهریه معادل ۱۱۰ سکه وجود دارد.

به این معنا که در صورت عدم پرداخت ۱۱۰ سکه و یا معادل ریالی آن توسط مرد، حتی پس از طلاق توافقی، امکان اقدام قانونی برای زن وجود دارد. علاوه بر آن و در شرایطی که مرد اقساط مهریه را پرداخت نکند زن می‌تواند مرد را ممنوع الخروج سازد.

مهریه در طلاق توافقی امکان دارد عین خودرو یا خانه تعیین شده باشد که در این صورت زن باید با اسناد و مدارک و با مراجعه به دادگاه و دوایر ثبتی مالکیت خود را اثبات کند و درخواست صدور سند رسمی داشته باشد. اما اگر مهریه سکه طلا، وجه رایج و… باشد باید دادخواست مطالبه مهریه بر علیه مرد در دادگاه خانواده مطرح شود.

وکیل مهریه در طلاق توافقی

در طلاق توافقی، زن و شوهر درباره مسائل مختلف مثل مهریه به توافق می‌رسند. ممکن است مهریه کامل پرداخت شود، بخشی از آن داده شود، یا زن آن را ببخشد. این توافق در مدارک طلاق ثبت می‌شود.

اگر بخواهید مراحل طلاق راحت‌تر و سریع‌تر انجام شود، می‌توانید از وکیل مهریه گروه وکلای پیام مشاور استفاده کنید. وکیل تمام کارها، از تنظیم مدارک تا پیگیری امور دادگاه، را انجام می‌دهد.

جمع بندی

طلاق توافقی راهکاری سریع و کم‌هزینه برای جدایی زوجین است که مستلزم توافق بر سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و اموال مشترک است. در این نوع طلاق، تعیین تکلیف مهریه از اهمیت زیادی برخوردار است و زن می‌تواند مهریه را به‌طور کامل ببخشد، یا بخشی از آن را مطالبه کند یا برای پرداخت قسط‌بندی توافق کند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا